Natuurcoaching

Wat is natuurcoaching?

Natuurcoaching is coaching in de natuur waarbij gewerkt wordt met symbolen en metaforen. De natuur wordt hierbij actief gebruikt om tot helderheid en inzichten in de situatie van de coachee te komen. Door middel van opdrachten, zoals het maken van een stilleven, kijken we samen naar het beeld dat we bespreken en ervaren. De zintuigen worden actief ingezet om tot bewustzijn te komen. 

Iedereen is uniek en ik ben nieuwsgierig naar jou! Wie ben jij en wat is jouw verhaal? Is er een vraag of situatie waar je samen naar wilt kijken? Een behoefte om daar beweging in te brengen en je eigen pad te lopen? Lees hieronder verder en dan ontmoet ik je graag in het bos! 

Voor wie?

Voor nieuwsgierige volwassenen die voelen dat er een beweging nodig is om nog meer te kunnen bloeien en daarbij willen ontdekken hoe je meer je eigen pad kan lopen. Naast praten wil er ook gevoeld worden in het lijf en dat in een rustgevend bos onder begeleiding van nieuwsgierige Loes.

Opbouw van de sessies

Hoe ziet het verloop van de coachsessies eruit? 
Sessie 1: waar sta je nu? Wat brengt je hier?
Sessie 2: wat is je verlangen? 
Sessie 3: welke obstakels kom je tegen om dat verlangen waar te maken? 
Sessie 4: hier vergroten we jouw daadkracht door het onderzoeken van je zielskwaliteiten. 
Sessie 5: hier maken we de cirkel van alle sessies rond en maak je concrete actiepunten voor de komende tijd. 
Dit is een structuur die altijd aangepast kan worden, passend bij de coachee en het moment. 

Mijn werkwijze

Jij mag met jouw verhaal er helemaal zijn. Jij hebt je eigen weten en kan in jezelf antwoorden vinden. Samen met de natuur begeleid ik je d.m.v. bewustzijnsoefeningen in jouw proces. Door te vertragen ervaar je wat voor schatten er allemaal voor je voeten liggen. In de gehaastheid van deze tijd lopen we daar vaak aan voorbij. Zo zijn er gevoelens die we niet willen voelen en vullen we die gauw op met iets anders. In zachtheid en ontspanning in het bos komt er meer in het licht te staan. Zijn er minder woorden nodig en valt er vanzelf van alles los wat er eigenlijk niet meer toe doet. De kracht van symboliek en metaforen helpen daarbij. Wat zegt een bepaald beeld over jou? Wat gebeurt er als je aan de andere kant van het beeld gaat staan? Waar voel je dat in je lijf? De terugkoppeling naar je lijf vind ik erg belangrijk, zodat het niet alleen in het hoofd begrepen wordt maar ook voelbaar en begrepen wordt door het lijf. 

Praktische info

De sessies worden gegeven in het bos De Leyen te Groenekan of bij Hollandsche Rading vlakbij het station. 1 sessie duurt 1,5-2 uur.
Sessies kunnen worden gegeven op een dinsdag, woensdagmiddag, vrijdag of zaterdag. 

We passen ons aan op het weer. Ook bij regen gaan de sessies door. Doe goede wandelschoenen/laarzen aan die waterdicht zijn en neem regenkleding of een paraplu mee. (Alleen bij extreem weer gaat het niet door) We zullen in totaal niet veel km’s maken aangezien we langzaam lopen en ook langere tijd stil staan. Daarvoor is het handig om meerdere warme laagjes kleding aan te doen. Oja, we zijn in het bos, dus de wc is ook in de natuur;) 

Prijzen; 

Heb je vragen, wil je kennismaken of aanmelden? Bel dan naar 06-54724492 of mail naar contact@loestenberge.nl

Wie is natuurcoach Loes?

Ik snap dat je daar nieuwsgierig naar bent! Ik wandel nu in het bos, dus deze informatie komt er nog aan:) Je kan alvast kijken op mijn instagrampagina speelse.blik.loestenberge

(Klik hier voor de algemene voorwaarden. Ook nog in progress.)