Visueel communiceren

Communiceren doen we de hele dag door op verschillende manieren. Gesproken en geschreven tekst en non-verbale communicatie gebruiken we het meest. Als pedagogisch behandelaar in zorg & welzijn en het onderwijs heb ik mogen ervaren hoe groot de kracht is van visueel communiceren waaronder het begrijpend tekenen. Een beeld verwerken we 60.000 keer sneller dan tekst. Iedereen kent de uitspraak ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’. Door simpel getekende symbolen heb je minder ruis en kom je eerder tot de kern en begrijp je elkaar beter. 

Training/workshop aanbod

Wil jij ook leren om visueel te communiceren door middel van begrijpend tekenen? Ik leer je een paar getekende vormen en een ‘oh zo werkt dat!’ open blik waarmee jij heel makkelijk kan gaan tekenen. Begrijpend tekenen is op vele manieren in te zetten, voor jezelf of in communicatie met anderen. Zie hieronder voor het aanbod.

 

 

 

 

Workshop ‘jaartekening’ 8 december te Utrecht 

Sta bewust stil bij jouw jaar en maak het visueel d.m.v. getekende symbolen. Welke stappen heb je het afgelopen jaar gezet? Welke momenten waren voor jouw belangrijk? Waar ben je trots op? Waar wil je je de komende tijd op richten? Wat vind jij belangrijk? Het werkt verhelderend om je jaar visueel te maken en te beseffen wat je allemaal hebt gedaan. Vaak ben je veel momenten alweer vergeten. Het is tijd om even bewust stil te staan en trots te zijn op jezelf. Met een visueel jaaroverzicht maak je dit in één overzicht helder en kun je hier altijd op terug kijken. 
En ik kan je laten ervaren dat iedereen kan tekenen! Met een setje stiften die je krijgt heb je geen excuus meer om niet te beginnen;) 

Inhoud workshop:
– check-in met korte meditatie 
– prikkelende speelse opdrachten ter opwarming 
– basisvormen van het tekenen leren 
– zelf aan de slag met reflectievragen en het tekenen van je afgelopen jaar en het nieuwe jaar. 
– gezamenlijke afsluiting 

Meld je hier aan

Een inspirerende avond waarin Loes op een eenvoudige en laagdrempelige manier je meeneemt in de wereld van tekenen. Praktisch en simpel ingestoken en je gaat meteen aan de slag. Ik was aangenaam verrast wat ik na 2 uurtjes op papier had staan!

Loes V.

Nuttige en gezellige avond, met mijn tenen in het gras fijn vooruit en teruggeblikt. Ook ik blijk te kunnen tekenen en zet het nu al op diverse manieren in!

Milou K.

 


 

Spelen met Woord & Beeld 

Er was eens een woord dat een beeld opriep. Beeld liet zich zien en samen gingen ze spelen.
Er was eens een beeld dat een woord opriep. Woord liet van zich horen en samen maakten ze de prachtigste creaties.’ 

Schrijfdocent Tirza van Zintrige en Speelse Blik trainer Loes bundelen hun krachten om jou op unieke wijze te inspireren tijdens de workshop ‘Spelen met Woord & Beeld’. 

Wil je meer weten over schrijfdocent Tirza? Neem dan eens een kijkje op haar website www.zintrige.nl 

Wat kun je verwachten?

Wij nemen je mee op reis in het land van woord en beeld waarin we je inspireren om actief aan de slag te gaan met speelse opdrachten. Wat ontstaat er als je een tekst als startpunt neemt en daar beeld bij toevoegt? Of begint met een beeld en daar een gedicht bij maakt? 
Het wordt een middag vol creatieve uitspattingen waarin je jezelf verrast. Van tekeningen naar gedichtjes naar verhalen en weer terug. Creatief denken en doen met pen en papier, stift en voorwerp en wat jij zelf nog meer bedenkt. 

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die het leuk vindt om een middag creatief bezig te zijn en het leuk vindt om te spelen met taal en beelden. Ervaring is niet nodig. Geef je op en geniet alvast van het idee dat jij jezelf op 19 oktober helemaal onderdompelt in creatieve verwondering!

Details
Wanneer: Zaterdag 19 oktober 
Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Waar: Jenaplanschool Wittevrouwen, Poortstraat 73, Utrecht
Kosten: Vroegboekkorting €50. Dit is inclusief materialen, koffie, thee en lekkers. Vanaf 1 oktober betaal je €65,- 

Aanmelden

Aanmelden kan hier.